Nyhetsbrev Februari

Det är redan februari 2020 och tiden rinner iväg. I torsdags den 6/2 gjorde vi ultraljud på Eevee som konstaterades dräktig med Charlie. Mycket spännande – valpar är beräknade till den 15/3. Jag ska försöka uppdatera här en gång i månaden har jag tänkt.


Ultraljud med Eevee

I slutet av januari hände något tråkigt och väldigt onödigt också. Jag var ute på kvällspromenad med mina hundar. Här på landet är det kolsvart ute och det är pannlampa som gäller om du ska promenera i skogen. Efter ungefär 45 min promenad kommer Sonic tillbaka till mig på tre ben, han var skadad och jag hade varken hört eller sett något. Hos veterinär konstaterades det att korsbandet är skadat eller av. Operation väntar den 17/2, tills dess är det vila och smärtstillande som gäller. Han blir ju 9 år nu den 23/2 och nu väntar en lång rehab efter operationen. Han blev årets veteran 2019 på rasklubben, det lär inte bli någon årets veteran 2020 för hans del. Men vi får hoppas att rehab går bra och att han är redo för veterankarriären igen 2021.


Sonic får vara med ute och jobba på gården,
men ligga kopplad – han är nöjd bara han
får vara delaktig! Han vaktar hönsen för
rovfåglar under tiden.

Samma dag som Sonic ska opereras väntar också ultraljud med Sol, får se om det blir några valpar hos henne. Förra gången vi parade henne gick hon tom så vi har inga höga förväntningar på henne. Förhoppningsvis blir det både PON och cardiganvalpar under våren!

Här hemma på gården har det varit storm inatt och vi har jobbat hela förmiddagen med att resa upp grisarnas vindskydd som blåste omkull. Vanna har varit med och jobbat som vanligt!


Grisarna Yvonne & Micke

Hönshuset och kaninhuset drar till sig möss, så en ny familjemedlem i form av kattungen Astrid kom till oss här i slutet på januari. Vi behöver fler råttjägare nu när gamla Clärry börjar bli till åren.


Kattungen Astrid

I lördags la vi dessutom 24 ägg i äggkläckaren – får se om det blir några kycklingar på skottdagen! Våran tupp är en Hedemora, vi har en Hedemora som heter Linn, om hennes ägg blir befruktade så kommer vi få lite renrasiga Hedemoror, men annars blir det blandraser med Aracuana, Silveruddsblå, Bovaner och Faverolle. Vi kunde inte låta bli heller att köpa ett paket ägg från affären och se om vi kunde få något befruktat därifrån, det är bara 3 st så inte säkert någon av dom blir befruktat – det får tiden utvisa.


Astrid är med och lägger äggen i kläckaren

I slutet av februari/början av mars så är Ebba planerad att löpa. Hennes dotter Vanna är beräknad att börja löpa samtidigt och är det inte allt för långt emellan deras löpstart så kommer båda att paras. Det beror också lite på ifall Sol blir dräktig eller inte, men Ebba är först i tur, hon blir 5 år nu i mars.

 

på återseende!

MVH Linda

 

© 2023 Lovlipon . Drivs med WordPress. Tema av Viva Themes.