Välkommen till den nya hemsidan!

Här i Norrtälje syns ingen vinter till, vi har grön gräsmatta och ingen snö i sikte.

Vi startar upp det nya året med nya krafter och god anda. Året 2019 gav oss mycket, men vi hade en extrem otur vad gäller våra parningar och kombinationer vi gjorde. Fem parningar gick faktiskt tomma – det är något vi aldrig har varit med om förut. Vi startar upp det nya året med att vi faktiskt redan har parat första tiken enligt planerna. Läs mer på planerade kullar. Det var ett kärleksfullt möte mellan Eevee och Charlie som vi hoppas blir en lyckad dräktighet. Det blir en härlig mix av våra två tiklinjer på Cardigan och faktiskt (hör och häpna!) vår första kombination där bägge föräldrarna är uppfödda av oss. Nu bara en lång väntan innan vi kan göra ultraljud!

Förutom att para hundar så bygger vi övervåning på huset. Huset är nybyggt (från 2016) men det har en oinredd övervåning. Jonny snickrar och vi ska bygga den nästan helt på egen hand – vilket blir spännande med heltidsjobb, tre barn och kennel! 

Blandat med lite snickeri på övervåningen har vi under helgen påbörjat och rustat upp grishagen med lite nya grindar och en ”sluss”. Grisar kan (och är) väldigt buffliga och sociala. För att barnen och grisrädda besökare ska kunna komma nära och kunna klappa/kela med grisarna har vi byggt en sluss dit man kan gå in utan att riskera att bli omkullvält i leran!

Det händer alltid mycket när man har djur, vi är vana vid att välkomna djuren till livet och vi är vana vid att ta farväl, senast häromdagen fick vi begrava vår höna Maiju som blivit offer för rovfågel. Vi vill ju att våra höns ska få vara frigående och gå och picka utanför en hönsgård, få vara med oss (de är väldigt sociala djur) och att få känna friheten under vingarna.

Men, det medföljer ju att vi tyvärr förlorar hönor ibland. I helgen har Vanna fått vara med ute med hönsen och vakta dom. Inga rovfåglar har synts till sedan vi begravde Maiju och hade Vanna med ute bland hönsen. På tal om hönsen så har vår höna Carina (av rasen Faverolle) just börjar lägga sina första ägg, dom är så stora om man jämför med de andra tjejernas. Men det kan vara så i början med unga höns innan de kommit in i det hela!

 

Carinas ägg är det stora ljusrosa
till vänster i bild!

Jag hoppas att ni gillar vår nya hemsida – om ni hittar stavfel, fellänkar eller något ni saknar så hör av dig!
Påminnelse – ni hittar oss på både Instagram [kennellovlipon] och Facebook [Kennel Lovlipon]

/Linda

 

© 2023 Lovlipon . Drivs med WordPress. Tema av Viva Themes.